Zorg goed voor jouw voeten

De voeten zijn het meest vergeten onderdeel van het lichaam wat verzorging betreft. Dat terwijl jouw voeten je overal naartoe brengen. Daarom is het belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. Als je jouw voeten verwaarloost, dan kun je op termijn ook voetproblemen krijgen. Dan wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Met deze voettips heb jij straks blije voetjes. 

Eelt is functioneel

Eelt aan jouw voeten. We willen er het liefst direct van af. Maar het is goed om te weten dat eelt een natuurlijke bescherming van onze voeten is. Het is dus heel functioneel. Door druk op de voeten en te krappe schoenen ontstaan er ontstekingen. Ons lichaam krijgt hierdoor een signaal om bescherming in de vorm van een eeltlaag op te bouwen. Door goede verzorging zorg je ervoor dat jouw eeltlaag glad, dun en zacht blijft. 

Op naar blije voetjes

Start jouw voetverzorging eerst met een warm voetenbad. Je hebt speciale lotions of oliën voor voetenbaden. Laat ongeveer zo’n 15 à 20 minuten jouw voeten weken. Na het voetenbad zijn ze lekker zacht, ook het eelt. Nu kun je het overtollige eelt makkelijk met een handvijl of elektrische vijl verwijderen. Veeg je voeten schoon met een zachte doek. Nu is het tijd om jouw nagels te knippen. Doe dit bij voorkeur met een nagelschaartje, dan scheuren je nagels niet. Volg tijdens het knippen de vorm van je teen en maak de rand glad met een nagelvijl. Smeer je nagelriemen in met een nagelriemolie of -crème. Als laatste smeer je jouw voeten helemaal lekker in met een speciale voetencrème. Doe je dit voor het slapen gaan, trek dan bamboe sokken of ecologische sokken aan. Gezond voor jouw voeten en zo kan de voetencrème lekker intrekken. De volgende ochtend heb je zijdezachte voetjes. Wauw!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *