Zonlicht: goed of slecht?

zonlicht

Iedereen houdt er wel van: met een drankje op het terras, genieten van het zonlicht. Zonlicht maakt het stofje endorfine aan. Dit stofje wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Deze stof zorgt voor energie en een gelukkig gevoel. Zonlicht laat je niet alleen gelukkiger voelen, er zitten ook genoeg andere voordelen aan. In deze blog zullen we jou in het kort uitleggen wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn.

Vitamine D

Deze vitamine is goed voor de opbouw van botweefsel en zorgt dat calcium uit voeding opgenomen wordt. Daarnaast leidt een hoog gehalte van vitamine D tot minder ontstekingen. Wanneer de zon niet schijnt, kun je alsnog vitamine D opdoen. De Well-Sun geeft jou een dagelijkse dosis UV-licht. Zo zorgt deze infraroodlamp voor hetzelfde effect als de zon.

Zon als geneesmiddel

De zon kan ervoor zorgen dat bepaalde aandoeningen verminderen. Wanneer je voor het slapengaan voor een infraroodlamp gaat staan, voorkom je koude voeten en krampen. Zonnestralen kunnen huidziekten zoals eczeem en psoriasis helpen verminderen.

Gevaarlijk

Naast alle voordelen die de zon met zich meebrengt, zijn er ook nadelen. Het bekendste nadeel van de zon is het ontstaan van huidkanker. Er is een duidelijk verband tussen zonlicht en deze ziekte. We stellen niet alleen onszelf vaker bloot aan zonlicht, we worden ook ouder: hierdoor neemt de totale hoeveelheid zonlicht toe.

Ouder worden

Wanneer je ouder bent, kan het slikken van extra vitamine D goed zijn. Daarnaast zorgt een goede nachtrust op een ondersteunend hoog laag bed ervoor dat je fit en uitgerust wakker wordt. Kijk ook eens naar een seniorenbed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *