Zo vind je goede zorgmedewerkers

Met het huidige personeelstekort in de zorg heb je de medewerkers niet voor het uitkiezen. Dat betekent niet, dat je iedereen die zich aandient maar klakkeloos moet aannemen. Als je wat verder kijkt dan de gebruikelijke poule, dan vind je ook buiten de gebaande paden mensen die staan te trappelen om in de zorg aan het werk te gaan. Hoe weet je nou wie er geschikt is om jouw openstaande functie(s) in de zorg te vervullen? Talentem legt het uit.

Talent en motivatie

De Rijksoverheid trekt er met het actieprogramma ‘Werken in de zorg’ de laatste jaren flink aan om het personeelstekort in de zorg weg te werken. Dat doen zo onder andere d.m.v. de publiekscampagne ‘Ik Zorg’, waarbij carrièreswitchers en herintreders worden gemotiveerd om de zorg en welzijn te ontdekken. En zo kan het maar zo zijn dat er zich een vijftiger als verpleegkundige in opleiding op jouw vacature inschrijft. Wees in zo’n geval verheugd, want aan motivatie zal het zeker niet ontbreken! Om meer over de geschiktheid van een kandidaat te weten te komen, kun je bij deze persoon een zorg-assessment af (laten) nemen. Deze zijn er in verschillende vormen, elk gericht op specifieke capaciteiten en vaardigheden.

Verschillende zorg-assessments

De meest algemene soort is de selectie-assessment, ook wel geschiktheidsonderzoek genoemd. Hiermee test je algemene eigenschappen van de kandidaat, zoals intellectuele capaciteiten, persoonlijkheidskenmerken, motivatie en drijfveren, om zo de geschiktheid voor jouw vacature te bepalen. Daarnaast zijn er nog het ontwikkelassessment, loopbaanassessment en de teamanalyse als tools voorhanden. Hieraan besteden we wellicht in een later artikel nog wat meer aandacht.

Voor nu: succes gewenst met het vinden van goede zorgmedewerkers. Heb je hulp nodig, dan kun je altijd contact opnemen met Talentem op telefoonnummer 085-1304676.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *