Heeft u een familielid of partner die steeds meer moeite heeft met zelfstandig thuis wonen? Bijvoorbeeld omdat hij of zij last heeft van dementie, meer moeite krijgt met het doen van het huishouden of een beperking heeft? Overweeg dan eens om te kijken naar zorg thuis. Zorg thuis is er in vele gradaties en er is voor iedereen wel een passende oplossing. Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden? In dit artikel vertellen we u alles over wat u moet weten over zorg thuis.

De vele mogelijkheden van zorg thuis

Wanneer iemand meer moeite heeft met zelfstandig wonen, maar nog niet klaar is om in een tehuis of opvang opgenomen te worden, kan zorg thuis de uitkomst bieden. Er is namelijk in diverse gradaties thuiszorg te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan het niet meer kunnen doen van het huishouden en hier ondersteuning in krijgen, niet meer zelfstandig kunnen wassen of aankleden en hiervoor een verzorger inschakelen of fysiotherapie aan huis omdat uzelf de deur niet meer uit kunt. Voor ieder probleem is er wel een passende oplossing te vinden. Neem eens een kijkje bij ZorgAccent en ontdek de vele mogelijkheden die zij bieden voor zorg thuis.

Hoe zit het met vergoedingen vanuit verzekeringen?

Wat u wel of niet zelf hoeft te betalen verschilt heel erg per type zorg dat benodigd is. Bij wijkverpleging bijvoorbeeld heeft u een indicatie nodig van een wijkverpleegkundige. In de meeste gevallen valt dit onder de ziektekostenverzekering. Zorg in de vorm van thuisbegeleiding en huishoudelijke hulp verloopt vaak weer via het WMO van de gemeente waarin u woont.

Het is dus erg lastig om één concreet antwoord te geven per type zorg. Dit hangt namelijk van diverse factoren af. Wilt u graag een prijsindicatie van de mogelijkheden? Dan kunt u het beste contact opnemen met ZorgAccent. Zij kunnen u hier een goed beeld van geven door met u in gesprek te gaan.