Woon jij in Amsterdam? Dan weet je maar al te goed dat de verleiding qua eten en drinken op elke hoek te vinden is. Junkfood, snacks, afhaaleten: het aanbod is gigantisch. Afvallen in Amsterdam is daarom best lastig. Maar het kan wel! Met een aantal tips kom je al een heel eind.

Ontwijk junkfood

Het is veel makkelijker gezegd dan gedaan maar het is raadzaam om plekken met veel junkfood te vermijden. Dus ga niet naar de binnenstad waar alle speciale junkfood winkels zitten als je nog niet hebt gegeten. Haal je eten alleen in de winkel, shop vooral in het gedeelte met de verse groente en fruit. Daar haal je de meeste gezonde dingen vandaan.

afvallen Amsterdam

Beweeg zoals jij het wil

In Amsterdam is genoeg ruimte. Pak je hardloopschoenen en ren een rondje door de stad. Ben je niet zo van het hardlopen? Dan zijn er eindeloos veel andere faciliteiten in Amsterdam om uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van klimmen, zwemmen, fitness of paaldansen? Allemaal leuke en effectieve activiteiten die jou helpen afvallen. Want hoewel afvallen voor een groot deel met voeding te maken heeft kun je het proces aanzienlijk versnellen door ook meer te gaan bewegen. Bovendien is bewegen echt heel belangrijk als je gezond wil zijn en blijven. Je gewrichten en spieren hebben beweging nodig anders krijg je al vroeg overal klachten. Want wie wil er nu rugpijn op een jonge leeftijd terwijl het eigenlijk zo makkelijk te voorkomen is? 

afvallen Amsterdam

Afvallen met hulp

Heb je al van alles geprobeerd maar wil het afvallen gewoon niet lukken? Dan kun je kiezen om hulp in te schakelen van een diĆ«tist. Deze medisch specialist helpt jou je voedingspatroon aanpassen en dit vol te houden zodat je fitter en slanker wordt.