Snoeien. Veel mensen zien dit als een vervelend klusje. Je kunt het snoeien zelf doen of natuurlijk over laten aan een professional, een hovenier in Arnhem bijvoorbeeld. Het is wel belangrijk dat er gesnoeid wordt, omdat hierdoor je tuin gaat groeien. Per plantsoort verschilt het snoeien. In deze blog leggen we je uit hoe je buxus, hortensia of lavendel snoeit.

Buxus

Om een buxus mooi groen te houden, is het belangrijk dat je deze goed snoeit. Een buxus vergt veel onderhoud wanneer je hem het hele jaar mooi groen wil houden. Waar je de meeste planten tot 2 keer per jaar snoeit, dien je de buxus wel tot 4 keer per seizoen te snoeien. Hierdoor wordt deze plant voller en sterker. Wanneer je in de zomer gaat snoeien, is het belangrijk dat je dit op een bewolkte dag doet. Hierdoor zal de buxus niet verbranden en hij blijft ook mooi groen.

Hortensia

Bij de hortensia is het belangrijk om eerst te bepalen welke soort hortensia je hebt. De hortensia bestaat uit 2 soorten: hortensia’s die op eenjarig hout bloeien en hortensia’s die op tweejarig hout bloeien. De eenjarige soort dien je te snoeien in het vroege voorjaar. De tweejarige soort heeft geen snoeibeurt nodig. Wel is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen weg te knippen.

Lavendel

Een lavendelplant is een plant die in elke tuin goed staat en een echt zomers gevoel geeft. Lavendel snoei je eerst in het voorjaar. Daarna volgt de tweede snoeibeurt in augustus. In Augustus haal je alleen de dode bloemetjes en bloemstelen weg. Houd er rekening mee dat lavendel een levensduur heeft van ongeveer 5 jaar.