We kampen allemaal wel eens met depressieve gevoelens van tijd tot tijd. Vooral in de koudere perioden van het jaar, in de herfst en winter, wanneer het eerder donker wordt en het relatief koud is zien we meer gevallen van depressiviteit. Dit is natuurlijk niks om je voor te schamen. Iedereen zit wel eens in een moeilijke situatie. Het belangrijkste is dat je eruit komt en sterker dan ooit. Lukt het zelf, of met behulp van vrienden en familie, niet om hieruit te komen? Dan kan een depressiviteit behandeling jou mogelijk de uitkomst bieden.

Angst om hulp in te schakelen

Het probleem is echter dat veel mensen bang zijn om hulp van familie, vrienden of andere dierbaren in te schakelen. Ze hebben het gevoel dat ze hen enkel tot last zijn en vinden het hierdoor moeilijk om om hulp te vragen. Echter kan dit ervoor zorgen dat je alleen maar langer en dieper in deze gevoelens terechtkomt. Een depressiviteit behandeling met een professionele therapeut is mogelijk een optie om het tij te keren.

Kenmerken van depressie

Een depressie brengt vaak veel ongewenste gevoelens met zich mee. Gevoelens die het dagelijks leven erg lastig maken. Denk aan somberheid, neerslachtigheid, eet- en slaapproblemen en nergens zin aan hebben. Deze kenmerken kunnen je sociale en zakelijke leven enorm beïnvloeden, het is dus belangrijk dat als je kampt met deze gevoelens je de hulp van een specialist inschakelt.

Een behandeltraject afgestemd op jouw behoeften

Er is niet één oplossing die werkt voor iedere situatie. Iedereen is anders en gaat anders met zijn of haar problemen om. Daarnaast ervaart ook iedereen het anders en is de oplossing dus erg verschillend. Door in gesprek te gaan met een therapeut en een behandeltraject aan te gaan komen jullie gezamenlijk tot de beste oplossing. Het begint met een intakegesprek om een goed beeld van de situatie te krijgen. Op basis hiervan wordt een behandeltraject opgezet, om ervoor te zorgen dat je van deze nare gevoelens afkomt.