Heel veel mensen zijn bang om bij problemen om hulp te vragen. Ze denken vaak dat dit een teken van zwakte is en ze zijn bang voor de mening van anderen. Echter is niks minder waar natuurlijk. Iedereen kampt wel eens met een probleem of situatie waar ze zelf niet perfect mee om kunnen gaan of überhaupt niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Denk bijvoorbeeld aan problemen thuis, relatieproblemen, onzekerheden & stress. Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden, zo zijn er nog veel meer. Praat jij ook liever niet met familie of vrienden hierover en wil je liever een anoniem gesprek voeren? Dat kan, bij een online psycholoog.

Geheel anoniem een persoonlijk advies op maat

In het echt naar een psycholoog gaan voelt voor veel mensen als een stap die ze eigenlijk niet willen nemen. Een consult van een online psycholoog kan dan de uitkomst bieden. Dit kan namelijk geheel anoniem vanuit het comfort van je eigen huis. De deur niet uit en in volledige anonimiteit. Voor veel mensen maakt dit een wereld van verschil. Het proces is vrij simpel;

Vul online het intakeformulier in met enkele vragen over jezelf. Daarbij kan je volledig in detail (zo gedetailleerd mogelijk, zodat het beste advies gegeven kan worden) jouw situatie en/of probleem uitleggen. Een professionele psycholoog gaat hier vervolgens zijn of haar blik op werpen en jou van een persoonlijk advies voorzien.

Het advies van een online psycholoog

Wat de uitkomst van dit advies is, is natuurlijk verschillend per persoon en situatie. Een mogelijk advies zou kunnen zijn dat je aangeraden wordt om toch wél een echte psycholoog te bezoeken voor een 1-op-1 sessie. Maar een advies kan ook zijn eens naar een bepaalde cursus of boekwerk te kijken die jou kan helpen in jouw situatie. Er is niet een kant-en-klare oplossing die toepasbaar is op iedere situatie. Vraag dus een anoniem, online consult aan en wie weet ben jij snel van jouw problemen af.