Wat zijn nu de regels omtrent corona bij uitvaarten?

Crematie deventer

De coronamaatregelen zijn aan het versoepelen en dat betekent dat er bij uitvaarten in Deventer ook weer meer mogelijk is. Deze bijzondere tijd roept veel vragen op. In dit artikel lees je wat de huidige corona maatregelen (08-07-2021) voor uitvaarten is. Voor actuele informatie verwijzen wij je door naar de website van de Rijksoverheid.

Maximum aantal gasten en afstand bij een uitvaart

Op dit moment geldt er geen maximum aantal bezoekers meer voor een begrafenis of crematie in Deventer. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen. Uiteraard moeten bezoekers nog wel altijd 1,5 afstand houden. Daarmee kan de maximale capaciteit van een uitvaartcentrum weer benut worden. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, wordt er in de praktijk wel vaak gebruik gemaakt van vaste zitplaatsen.

De regels bij een condoleance

De regels bij een condoleance zijn afhankelijk van de de locatie waar deze plechtigheid plaatsvindt. Als dit bij een uitvaartcentrum in Deventer is, dan geldt alleen dat aanwezigen afstand moeten kunnen houden. Wordt de condoleance bijvoorbeeld in een restaurant gehouden, dan gelden de regels voor de horeca. In dat geval dien je dus wel te voldoen aan de verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaats. Horecagelegenheden kunnen er wel voor kiezen om met toegangsbewijzen te werken. In dat geval vervallen alle regels. 

Buitenlandse bezoekers bij een uitvaart

Op dit moment geldt voor reizigers uit risicogebieden een wettelijke quarantaine verplichting. Een uitzondering hierop is als men vanwege een uitvaart uit een risicogebied reist. Het dragen van een mondkapje is dan wel aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *