Wat zijn de kosten van een psycholoog?

kosten psycholoog

Wat is de prijs van een sessie bij de psycholoog? Racisme en vooroordelen, genderongelijkheid, gedragsverandering, welzijn en geluk, duurzame liefdesrelaties, radicalisering … Het gebied van psychologie is breed, maar de kosten psycholoog zijn relatief homogeen (50 tot 100 euro per sessie), zelfs als ze niet onderworpen zijn aan regulering. De prijzen voor een online psycholoog liggen over het algemeen 10 tot 20 euro lager dan de prijzen voor een gewone psycholoog.

kosten psycholoog

Is de eerste sessie gratis?

Er zijn geen regels. Sommige therapeuten zijn van mening dat de eerste ontmoeting evenveel verdient als de volgende sessies. Anderen daarentegen zijn van mening dat een gratis eerste ontmoeting de garantie is voor een vrijheid van het maken van een keuze, zowel voor de patiënt als voor de therapeut. Om misverstanden te voorkomen, is het het beste om de vraag te stellen bij het maken van een afspraak.

Kunnen we de kosten van een therapie voorspellen?

kosten psycholoog

Wat de kosten van een psycholoog betreft, is het onmogelijk om een ​​schatting te maken van de te maken kosten: het hangt allemaal af van het probleem … en het ene probleem kan het andere verbergen. Sommigen zullen hun probleem snel kunnen oplossen dankzij een korte therapie (van zes tot twaalf sessies voor een fobie zoals die van het vliegtuig, van 300 tot 1.000 euro, van zestien tot vierentwintig sessies voor agorafobie (800 tot 2.000 euro).

Kunnen we onderhandelen over de tarieven voor een consultatie?

Ja, als je inkomen dit rechtvaardigt kunnen de kosten psycholoog worden aangepast. Elke therapeut heeft zijn eigen oplossing, die hij kan bieden om te voorkomen dat je therapie financieel te zwaar wordt. Dat gezegd hebbende, kan de therapeut weigeren zijn kosten onder een bepaalde drempel te verlagen. Sommige organisaties zoals het NIP: Nederlands Instituut van Psychologen bieden hun diensten aan aan mensen die het wat moeilijker hebben.
Voor meer vragen of het maken van een afspraak, contacteer ons professionele team via deze website.