De kans is ontzettend groot dat je ooit al eens iemand hebt gezien met een hernia. Tegenwoordig hebben erg veel mensen last van een hernia. Wanneer dit het geval is, is het van belang dat hier snel iets aan gedaan wordt. Een hernia kan immers erg veel pijn doen. Wanneer je last hebt van een hernia is het verstandig om een hernia operatie in te plannen bij een expert. Echter, wat zijn nou eigenlijk de wachttijden van een hernia en hoelang duurt het voordat je weer herstelt bent?

Helios Kliniek

Wachttijden voor een operatie

Heb je een hernia en wil je deze graag zo spoedig mogelijk laten verhelpen? Dan kun je ervoor kiezen om een operatie in te plannen. In een aantal gevallen kun je al binnen 1 tot 2 weken terecht voor een operatie. Echter, houdt er natuurlijk wel rekening mee dat dit afhankelijk is van de druktes in een ziekenhuis of in de kliniek.

Hoelang duurt het herstel?

Wanneer je last hebt van een hernia, wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. Het herstellen van een hernia duurt gemiddeld een aantal weken tot een aantal maanden. Echter, na een aantal dagen na de operatie kun je weer naar huis. In veel gevallen vinden mensen het prettiger om vanuit huis te herstellen van hun operaties. Hier zijn alle verschillende voorzieningen immers bij de hand.