Wat komt er allemaal bij kijken als je gaat scheiden?

scheiden?

Een scheiding is vaak een heftige gebeurtenis. Er komt vaak veel verdriet en stress bij kijken. Veel mensen hebben moeite met het oppakken van dingen die moeten gebeuren als je gaat scheiden, wat natuurlijk begrijpelijk is. Als je er niet alleen uitkomt, kun je hulp vragen van iemand in jouw omgeving. Indien dit niet mogelijk is, zijn er gelukkig professionals die jou kunnen helpen op dit gebied. Je staat er niet alleen voor. Dé Scheidingsmediator is een Mediator Zwolle die jou kan helpen. Scheiden doe je altijd samen, maar soms kan het zo zijn dat je er samen niet uit kan komen. Dan is het handig om zo’n mediator in te schakelen. Zo weet je dat de dingen eerlijk geregeld worden en kun je daarna met een gerust hart het verwerkingsproces starten.

Wat zijn belangrijke punten als je gaat scheiden?

Allereerst is het, wanneer jouw partner nog niet weet dat je wil scheiden, belangrijk dat je dit vertelt. Vervolgens zoek je de juiste hulp, bijvoorbeeld een mediator. Daarna ga je de scheiding aanvragen. Je kunt ook zelf al nagaan wat er allemaal is vastgelegd. Ben je bijvoorbeeld getrouwd in gemeenschap van goederen of niet? Kijk in het contract wat er is afgesproken. Het is tevens belangrijk een financieel plan te maken. Het inkomen van jouw partner valt voor een groot deel weg. Belangrijk om te weten is dat je in sommige gevallen recht hebt op partneralimentatie. Ook kun je recht krijgen op bepaalde toeslagen. Maak daarnaast duidelijke afspraken over eventuele kinderen. Tref hierover een goede en duidelijke omgangsregeling. De laatste stappen zijn naar de rechter gaan en de scheiding definitief maken.

Verwerk je emoties

Scheiden is vaak een emotioneel proces. Door alle dingen die je moet regelen heb je geen tijd om de emoties te verwerken. Vaak komt dit na het regelen van alles. Zoek steun op in je omgeving of van een psycholoog wanneer je daar behoefte aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *