Een bezoek aan de tandarts zit niet iedereen om te springen. Sterker nog: veel mensen vinden het verschrikkelijk. Toch is het belangrijk om regelmatig je tanden te laten controleren en de tandarts te bezoeken. Je gebit is belangrijk in meerdere opzichten, zowel voor je gezondheid als uit cosmetisch oogpunt. 

Een controle en behandeling valt reuze mee en de tandarts zorgt ervoor dat het zo aangenaam mogelijk is. Er is altijd wel een tandarts bij je in de buurt, zoals deze tandarts in Hoogeveen en omgeving. Vooral als je last hebt van je kies wil je dit natuurlijk snel verholpen hebben. De tandarts helpt je hierbij!

Behandelingen bij de tandarts

Er zijn vele soorten behandelingen die je bij de tandarts kan laten doen. Iets wat iedereen wel eens heeft meegemaakt is de standaardbehandeling en de basis: de controle. Tijdens een controle die je vaak 2 keer per jaar uitvoert, kan de tandarts kijken of je gebitsproblemen of gaatjes hebt. Zo kun je erachter komen of je verdere behandeling nodig hebt om de gebitsproblemen te verhelpen, of dat je pas weer een half jaar later voor een nieuwe controle hoeft langs te komen.

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je pijn moet hebben als je een gaatje hebt. Soms heb je het niet door en hoor je pas van de tandarts dat je één of meerdere gaatjes hebt en dat deze behandeld dienen te worden om rotheid of het trekken van de tand te voorkomen. Een ander veel voorkomende behandeling is het laten weghalen van tandplak en kalk. 

Een ander voorbeeld van een behandeling bij de tandarts is een wortelkanaalbehandeling. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw in de kies verwijderd, omdat deze ontstoken is en veel pijn veroorzaakt. De tandarts gebruikt, vooral in dit soort gevallen, een verdoving. Zo heb je geen last van pijn.

Waarom naar de tandarts?

Er wordt vaak gezegd dat het goed is om naar de tandarts te gaan, maar waarom eigenlijk? De tandarts behandeld klachten aan je gebit en zorgt ervoor dat je gebit fris en gezond blijft. Dit is belangrijk, omdat een slecht of onverzorgd gebit niet goed is voor je gezondheid. Slechte mondverzorging heeft verband met andere ziektes in de rest van je lichaam, zoals hart- en vaatziekten of reuma. Deze gevallen zullen niet zo snel voorkomen, maar het bestaat wel. Het is dan ook niet iets om te onderschatten.