Wanneer schakel je een psycholoog in?

Heeft u het gevoel dat u geen energie heeft, intrinsieke motivatie ontbreekt in uw privé of werk leven en houd dit al meer dan een half jaar aan? Dan is er een kans dat u een burn out heeft. Een burn out is een gevolg van langdurige stress, hierdoor kunnen symptomen als vermoeidheid, slapeloosheid, piekeren en problemen met de concentratie en het geheugen ontstaan. Deze symptomen zijn symptomen van overspanning, wanneer deze overspanning langer aanhoudt dan een half jaar noemen we dit een burn out. Bij een burn out bent u al snel een paar maanden of langer niet in staat om te werken. Daarom is ook bij een burn out voorkomen beter dan genezen.

Vanaf welk moment kan de psycholoog iets betekenen in de het bestrijden van de burn out?

Het inschakelen van een psycholoog kan voor sommige misschien heftig klinken, maar dit is echt niet in elke situatie het geval. Psychologen zijn er om te helpen en zijn inzetbaar op verschillende vlakken. Zo biedt onder andere Denkpro, Denkpro is een psycholoog uit Gouda, preventieve onderzoeken aan waarbij ze een inschatting maken welke medewerker een hoog risico heeft op het uitvallen door psychische klachten. Dit soort onderzoeken worden vaak gedaan door middel van vragenlijsten die online kunnen worden afgenomen in combinatie met een gesprek met de psycholoog. Uit dit gesprek rolt een advies en dan kan er gekeken worden naar eventuelen vervolgstappen.

Ik heb een uitval risico wat zijn de vervolgstappen?

Er zijn verschillende stappen die genomen kunnen worden in het proces van burn out preventie. Zo zijn er cursussen die zich richten op bijvoorbeeld omgaan met werkstress of assertiviteit, er is de mogelijkheid om een coachingstraject te volgen en er is de mogelijkheid om preventief in therapie te gaan. Voor al deze stappen is de ondersteuning van een professional essentieel voor het bereiken van het einddoel. Het idee van een cursus of workshop is dat u leert omgaan met de manier waarop de werkvloer is ingericht. Dit kan dus bestaan uit assertief reageren op collega en werkgever of omgaan met de werkdruk. Waar u bij therapie vooral gaat kijken naar hoe het komt dat deze omgeven op deze manier invloed heeft op uw manier van werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *