Vitaliteitsprogramma: wat houdt het in en wat kun je ermee?

Een vitaliteitsprogramma is een programma dat met regelmaat wordt gebruikt om de levenskracht van medewerkers (ook wel vitaliteit) te verhogen. Het functioneren van een individu is namelijk verbonden met de vitaliteit van die persoon, en dus ontzettend belangrijk voor een organisatie om op pijl te houden. Hoe beter een medewerker zich voelt, des te hoger zijn/haar energielevel. Benieuwd hoe je de vitaliteit van medewerkers kunt verhogen? Begin dan vandaag nog met het inzetten van een vitaliteitsprogramma!

Gedragsverandering door vitaliteitsprogramma’s

We zien regelmatig dat mensen die hebben deelgenomen aan een vitaliteitsprogramma veel bewuster met hun vitaliteit om gaan. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort programma, maar het merendeel is zeker tevreden. Zo zien we dat bedrijven al vitaliteitsprogramma’s in het ‘klein’ inzetten door fruitmanden te leveren aan hun personeel. Maar, ook grotere programma’s om bijvoorbeeld levensstijlen te veranderen zijn steeds populairder.

Voordelen van een vitaliteitsprogramma

Het inzetten van een vitaliteitsprogramma zorgt ervoor dat organisaties hun medewerkers meer plezier in het leven kunnen bieden, en met meer energie naar de werkvloer kan gaan. Dit is ontzettend interessant voor organisaties, omdat de productiviteit verbetert, ziekteverzuim verminderd, teambuilding toeneemt en uiteindelijk ook de service hiervan zal profiteren.

Lang verhaal kort: het implementeren van een vitaliteitsprogramma is dus niet alleen interessant voor de medewerker, maar juist ook voor de werkgever. Laat je bedrijf en medewerkers groeien door hun vitaliteit te verbeteren, en streef de beste versie van jezelf na. Alleen zo zorg je voor een optimale werkconditie voor je personeel. Mocht je niet zeker weten welk programma bij jouw organisatie past, wees dan gerust. Er zijn verschillende bedrijven die hier uitgebreid advies over kunnen geven en al jarenlang dit soort programma’s opzetten of hierbij ondersteunen. Een vrijblijvende offerte aanvragen kan volgens mij nooit kwaad, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *