Fysiotherapie is een vorm van verzorging waar veel sporters bij zweren. Voordat zij zich melden bij de huisarts gaan ze eerst langs bij de fysiotherapeut. Dit omdat veel fysiotherapeuten aanraden gewoon te blijven sporten. Daar waar huisartsen al voor dat zij naar een blessure hebben gekeken rust aanraden. Fysiotherapie is de overkoepelende vorm van meerdere disciplines. In deze blog gaan wij kort in op de verschillende vormen van fysiotherapie.

Dry Needling

Bij dry needling zoekt de therapeut de oorzaak van de pijn en probeert deze plek te ontzorgen. Door met een dunne naald in de spier te prikken zorgt de therapeut dat de druk in de spier afneemt. Hierdoor kunnen afvalstoffen afgevoerd worden en ontspant de spier. Een dag na deze vorm van therapie ervaart de pati├źnt spierpijn waarna de eerdere pijn afneemt. Hoewel het prikken zelf geen pretje is, is deze vorm van therapie wel erg effectief bij verschillende sportblessures.

Hydro therapie

Hydro therapie had ook aqua therapie genoemd kunnen worden, Waarom? Omdat hydro therapie wordt uitgevoerd in een zwembad. In water voelen sommige spieren minder zwaar aan en is bewegen makkelijker. Hierdoor is het voor mensen in water mogelijk hun spieren zwaarder te belasten dan buiten water. Een perfecte manier om te herstellen van een zware blessure. Oudere mensen die minder flexibel zijn kunnen ook veel baat hebben bij deze nieuwe vorm van fysiotherapie. Helaas is deze manier van therapie wegens de huidige maatregelen tegen de verspreiding van Corona niet mogelijk. Het is op het moment niet toegestaan om te zwemmen. Zodra de zwembaden weer open gaan kan deze vorm van therapie ook weer worden ingezet.

Fysiotherapie Active Health Center

Door Fysiotherapie Den Haag te zoeken binnen Google is de website ahcfysiotherapie goed vindbaar. Deze fysiotherapie praktijk biedt al bovenstaande disciplines binnen fysiotherapie. Waar je ook last van hebt, deze praktijk biedt de beste hulp!