Verschillende bedden voor thuis of professioneel gebruik

Verschillende bedden voor thuis of professioneel gebruik

Er zijn enorm veel verschillende bedden voor thuis en professioneel gebruik. Voor professioneel gebruik kun je denken aan ziekenhuisbedden. Dit zijn speciale bedden die in hoogte verstelbaar zijn om Arbo technisch te kunnen werken. Verder zijn ze voorzien van een papegaai, zodat de patiënt zich makkelijk op kan trekken. En het bed heeft hekken aan de zijkant, zodat de patiënt niet uit bed kan vallen. Een thuiszorgbed is gelijk aan een ziekenhuisbed, maar dan speciaal voor thuisgebruik.

Een boxspring of hemelbed

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een heerlijke boxspring. De naam zegt het al je slaapt in een soort box met daarin een matras en een topper voor het juiste slaapcomfort. Boxsprings zijn er in alle soorten en maten: eenpersoons, tweepersoons, zwart, grijs. De keuze is reuze. Ook kun je ervoor kiezen om deze in hoogte te kunnen verstellen. Deze boxsprings zijn over het algemeen wel iets duurder dus je moet er iets voor over hebben. Voor de romanticussen onder ons is er natuurlijk het hemelbed met een constructie aan het bed, waaraan je gordijnen kunt hangen voor meer privacy. Vroeger zag je dit soort bedden veel bij adellijke mensen. Je voelt je in zo’n bed dan de koning te rijk. 

Voor de logeetjes

Het komt ook nog wel eens voor dat er iemand blijft slapen. De een heeft thuis de ruimte en heeft een gewoon bed extra staan. De andere maakt bijvoorbeeld gebruik van een luchtbed. Even oppompen en je logé kan lekker slapen. Je ziet ook vaak dat mensen bijvoorbeeld een slaapbank of uitklapbed hebben. Of misschien heb je heel veel kleinkinderen en heb je een stapelbed staan. Dat vinden kinderen echt fantastisch om in te slapen. Welterusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *