Tips waardoor ontharen minder pijnlijk wordt

Het blijft geen pretje, ontharen. Of het nu gaat om waxen of epileren, het is geen activiteit waar vrouwen naar uitkijken. Daarom grijpen ze niet voor niets naar een scheermes, want dit is nog de meest pijnloze manier van ontharen, mits je geen wondje maakt. Om het waxen/harsen én epileren een stuk minder pijnloos te maken, geven wij je graag een aantal tips!

Scrubben

Door je huid regelmatig te scrubben, zorg je ervoor dat dode huidcellen verdwijnen en de huid gladder wordt. Hiermee verklein je de kans op ingegroeide haartjes. Zeker als je regelmatig harst of epileert, kun je met een scrubbeurt het ontharen een stuk makkelijker en minder pijnlijk maken.

Laat je haar groeien

Wat veel vrouwen doen is ontharen terwijl de haartjes nog te kort zijn. Met waxen of epileren kan het zo zijn dat je het hele haartje niet goed te pakken krijgt en deze dus afbreekt, waardoor er nog een gedeelte vast blijft zitten in het haarzakje. Het is beter om het haartje langer te laten groeien, waardoor je deze met haarzakje en al uit de huid kan trekken.

Huid spannen

Wat ontzettend belangrijk is bij het waxen of epileren is dat je de huid goed strak trekt. Hierdoor kun je ten eerste het haartje makkelijker te pakken krijgen en ten tweede doet het minder zeer. De huid is namelijk erg elastisch, dus met ontharen zal deze mee bewegen. Als je de huid strak trekt, heeft het als het ware minder elasticiteit, waardoor je deze minder makkelijk mee kan trekken tijdens het ontharen.

Minder scheren

Door minder te scheren, vergroot je de kans op pijnloos ontharen. Als je tussen wax- of epileerbeurten door scheert, verbreek je de groeicyclus van het haartje. Hierdoor worden ze sneller stug en bot, terwijl waxen en epileren er juist voor zorgt dat ze zachter worden. Door niet meer te scheren, zul je dus ook minder pijn hebben tijdens het waxen of epileren.