Stress kun je zelf verminderen

Stress hebben we allemaal wel eens. Dit is natuurlijk normaal bij een mens. Het kan ook zo zijn dat het voor jou teveel wordt en dan komen de klachten. Wist jij dat je zelf je stress kunt verminderen? Dit, allemaal door ervoor te zorgen dat je leven in balans is.

Stress verminderen

Door goede routine in je leven te brengen zorg je niet alleen voor een rustige leven. Ook zal jouw patroon compleet veranderen. Stress in het leven hoort er natuurlijk bij, maar het moet wel minimaal blijven.

Late avond, vroege ochtend

Het klinkt wellicht apart, maar zoals ik eerder schreef is dat routine hoort bij het leven. Je staat immers iedere dag op om vervolgens naar het werk te gaan. Wanneer je vroeg de wekker hebt staan, dan zal dit ook meewegen. De vermoeidheid in combinatie met het werken draagt niet bij aan jouw stressniveau.

Stress verminderen

Balans en volharding

Je zorgt voor een gebalanceerde voeding. Ga hiervoor naar de diëtiste die dit aan de hand van jouw BMI kan berekenen en aangeven. Jij bezoekt een sportinstructeur die de instructies geeft aan de hand van de door jou gestelde doelen op het gebied van sport. Jij probeert voldoende slaap te nemen; de doorsnee volwassen persoon heeft rond de 8 uur slaap per dag nodig. Laat je verder in met zo min als mogelijk negativiteit. En het allerbelangrijkste, zet door en zet door en volhard in de doelen die jij gesteld hebt.