Het is moeilijk een precieze inschatting hiervan te geven, maar over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat meer dan twee miljoen Nederlanders last hebben van rugklachten. Uiteraard zijn niet bij iedereen deze klachten even heftig, maar toch; ook bij relatief milde klachten moet je de invloed ervan op de dagelijkse gang van zaken niet onderschatten. Het vervelende is ook dat deze klachten gerust weken-, maanden- of zelfs jarenlang kunnen aanhouden. Als dit voor jou realiteit is, of als je deze realiteit voor wilt zijn, dan is het slim om bij een goede rugkliniek bij Alkmaar te rade te gaan. Lees hieronder waaraan je de kwaliteit van zo’n rugkliniek kunt aflezen.

rugkliniek alkmaar

Wat mag je verwachten van een goede arts?

Een goede rugkliniek in het algemeen of een deskundige rugarts in het bijzonder kun je herkennen aan de volgende facetten:

  • De rugarts doet er alles aan om de oorzaak van je klachten te traceren. Dit is cruciaal om een langdurige oplossing te vinden.
  • Men heeft goede technieken om pijnen te verzachten.
  • Er wordt volop aandacht besteed aan je manier van lopen en je schoeisel, want deze aspecten liggen maar wat vaak ten grondslag aan het ontstaan of verergeren van rugklachten.