Wanneer binnen het gezin anderen vinden dat het geluid op de tv of radio hard staat en je hebt het zelf niet in de gaten, moet er een belletje gaan rinkelen. Wanneer je tijdens een gesprek met anderen regelmatig moet vragen of ze een vraag willen herhalen, ook dan moet je je ervan bewust zijn dat je gehoor minder wordt. Een gehoorprobleem is vooral lastig als je tijdens een vergadering het gesprek moeilijk kunt volgen. Het is dan vooral moeilijk om op een nuttige manier aan het gesprek deel te nemen. Als deze punten voor je herkenbaar zijn, is het verstandig een vrijblijvende gehoortest te laten uitvoeren. Bij een audicien kun je afspraak maken om een gehoortest te laten afnemen. Voordat je dat doet, moet je eerst bij je huisarts laten controleren of je oren niet verstopt zijn. Ze kunnen ook beschadigd of ontstoken zijn. Deze oorzaken kunnen namelijk leiden tot een behoorlijk gehoorverlies. Als de klachten blijven, maak dan een afspraak bij de audicien. Woon je in Breda of in de omgeving daarvan maak dan een afspraak bij een audicien Breda. De audicien zal met je een tijd afspreken die voor beiden geschikt is.

hoortest doenAudiometrie
Door audiometrie zal de audicien Breda snel en betrouwbaar het gehoor testen. Er worden verschillende tonen met een koptelefoon beluisterd. Het gaat om lage, hoge, harde en zachte tonen die met een verschillende frequentie worden afgespeeld. Wanneer je een toon hoort, druk je op een knopje. Beide oren worden los van elkaar getest. De uitslag van de test kan een reden zijn om je door te verwijzen naar de Kno-arts. Hij zal je oren onderzoeken. Na de tests kan de uitkomst een reden zijn om 2 gehoorapparaten aan te schaffen.

Hoortest doenEen online gehoortest uitvoeren

Je zou, voordat je naar een audicien gaat, eerst een online gehoortest kunnen doen. Een online gehoortest is snel en eenvoudig. Het is en blijft een handig hulpmiddel om te onderzoeken of je naar een audicien moet gaan. Je kunt een online gehoortest uitvoeren op een tijdstip die goed bij je uitkomt. Je krijgt bij zo’n test een beter inzicht in je gehoorvermogen. Zo’n test is gratis en snel. Het is vooral een goed hulpmiddel om te kijken of je verder advies moet inwinnen bij je huisarts.