Ontharen: welke manier past bij jou?

ontharen

Tegenwoordig doet iedereen het wel: ontharen. Niet alleen vrouwen zijn hier mee bezig, ook mannen vinden dit belangrijk. Er zijn veel verschillende manieren van ontharen: van elektrisch ontharen tot scheren. Welke manier past bij jou? 

Bekijk ook: 

Botox Amersfoort
Peeling Amersfoort
Afvallen Nijkerk

Scheren

Scheren is een van de meest gebruikte manieren om je lichaam te ontharen. Wat je hier nodig voor hebt? Een scheermes en scheerschuim/scheergel. Wanneer je geen scheerschuim of scheergel gebruikt, is de kans op uitdroging van je huid groter. Scheren is pijnloos en voordelig. Het nadeel is dat je scheren vaker bij moet houden.

Harsen

Harsen en waxen lijken op elkaar. Toch is er één groot verschil: bij hars zit het haar al op de strip. Harsstrips zijn volop verkrijgbaar bij drogisterijen. Harsen is een goedkope manier van ontharen en het werkt voor een langere periode. Wax is, zoals de naam het zegt, een warme substantie die je aanbrengt op de gewenste plek. Waxen kun je zelf doen, maar het is gebruikelijker dat je dit laat doen. Hou er wel rekening mee dat harsen en waxen veel pijnlijker zijn dan scheren. 

Laseren

Wie niet meer wilt scheren of harsen, kan ervoor kiezen om gebruik te maken van de medcos ipl methode. Deze methode wordt gebruikt om haren definitief te verwijderen d.m.v. warmte. Om gebruik te maken van deze methode, moet je donkere haren hebben. Lichte haren hebben niet genoeg pigment waardoor ze de warmte niet geleiden. Voor deze methode heb je zo’n 8 tot 10 behandelingen nodig. Wist je dat de meeste zorgverzekeraars deze behandeling vergoeden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *