Nu je op zoek bent naar manieren om een hielspoor te behandelen herken je vast de pijnlijke klachten. Je voelt een scherpe stekende pijn onder de voet. Deze klachten voel je vooral na een periode van rust. Veelal in de ochtend wanneer je opstaat. De voet kan heel pijnlijk zijn en daardoor belemmert het jou in de dagelijkse werkzaamheden. Wij snappen daarom heel goed dat je op zoek bent naar manieren om een hielspoor goed te behandelen. In deze blog lichten wij de symptomen en de behandeling uit.

Symptomen

De pijn bestaat vooral uit een stekende pijn aan de onderkant van de voet. De scherpe stekende pijn bevindt zich midden onder de hiel. Dit kan erg vervelend zijn. Dit gevoel wordt meestal na verloop van tijd anders. De pijn gaat dan over in een ‘’doffe pijn’’. Bij hielspoor klachten heb je eigenlijk altijd last van je voet(en). De pijn kan zich ook uitstralen naar andere delen van de voet. Wanneer je last hebt van deze symptomen is het belangrijk om een hielspoor goed te laten behandelen. Voetencentrum Wender is gespecialiseerd in de behandeling van een Hielspoor.

Behandeling

De behandeling van een hielspoor begint met het nemen van voldoende rust. Het is namelijk een vorm van overbelasting. Rust zorgt ervoor dat de klachten verminderen. Ook stevige schoenen kunnen hierbij helpen. Als de klachten niet verminderen is het raadzaam om naar een podotherapeut te gaan. Hij/zij onderzoekt jouw voeten en bekijkt onder andere de stand van de voeten en jouw looppatroon. Ook vindt er een drukmeting plaats om te kijken hoe de druk wordt verdeeld.

Steunzolen

Als uit bovenstaande metingen naar voren komt, dat de klachten komen door een afwijking aan de stand van de voeten. Dan wordt er gekozen voor het aanmeten van podotherapeutische zolen. Deze zolen zorgen voor een goede stand van jouw voeten en hoe de druk wordt verdeeld.