Kaalheid bij mannen

Kaalhoofd

Merk je dat die kale plek op je hoofd steeds groter wordt? Dit is niets om je voor te schamen. Kaalheid bij mannen komt voor bij maar liefst 70%. Vroeg of laat moeten de meeste mannen eraan geloven: je wordt kaal. Met vitamines, hoofdmassages en shampoo kan de schade nog worden beperkt, maar wanneer je haar uitvalt, komt dit helaas niet meer terug. Je kunt ervoor kiezen om je kaalheid te omarmen en voor een kale coupe te kiezen. Voor sommige mannen kan dit zelfs nog beter staan dan een volle haarbos! Dit is echter niet voor iedere man weggelegd. Als je toch een manier wilt vinden om je haar weer terug te krijgen, is een haartransplantatie de oplossing. Zo kun je met een beetje geduld je oude kapsel weer terugkrijgen.

Hoe wordt kaalheid bij mannen veroorzaakt?

Bij de helft ontstaat kaalheid bij mannen voor het veertigste levensjaar. Binnen de krans van je hoofd bevindt zich het hormoon DHT. Dit veroorzaakt haarverlies. Haarzakjes sterven af en groeien niet meer terug. Bij de ene man gebeurt dit sneller als bij de andere man. Dit kan aan verschillende factoren liggen. Genen spelen een belangrijke factor, kaalheid is gedeeltelijk erfelijk. Je ziet vaak in families dat de zoon rond dezelfde tijd kaal wordt als de vader. Daarnaast speelt stress ook mee. Veel stress kan zorgen voor meer en vroege kaalheid bij mannen.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie voor kaalheid bij mannen klinkt misschien als een heftige ingreep, maar valt op zich mee. Haren op de achterkant van het hoofd bevatten geen DHT, waardoor deze gezonde haarzakjes blijven groeien. Deze haarzakjes worden getransplanteerd naar kale plekken. Door middel van kleine incisies worden de haargroepen, ook wel grafts genoemd, verplaatst zodat ze zich hechten aan de hoofdhuid. Deze zullen na verloop van tijd uitvallen. Maar geen paniek, deze groeien in 90% van de tijd weer. Deze haarzakjes zullen permanent blijven werken. Je hebt wel even geduld nodig, want het beste resultaat is te zien een jaar na de ingreep.

Waar kun je een haartransplantatie uit laten voeren?

Voor kaalheid bij mannen, is een haartransplantatie de ideale ingreep. Wanneer je een volle bos haar wil, wil je natuurlijk dat de ingreep goed wordt uitgevoerd. Daarnaast wil je ook niet teveel geld uitgeven. In Nederland zijn er meerdere klinieken die gespecialiseerd zijn in het verhelpen van kaalheid bij mannen. Afhankelijk van de soort ingreep die je laat uitvoeren, neemt het tussen de 2 en 8 uur in beslag. Tijdens één ingreep kunnen tot wel 2800 grafts worden verplaatst. Dit is erg arbeidsintensief voor de arts, dus neemt veel tijd in beslag. Na de ingreep merk je er gelukkig niet veel van, hooguit een brandend gevoel.

Haartransplantatie Turkije

Je kunt er echter ook voor kiezen om een haartransplantatie in Turkije te laten doen. Deze bestemming is erg populair omdat er veel gespecialiseerde klinieken zijn die deze ingreep kunnen uitvoeren. Daarnaast bespaar je ook op de kosten. Je kunt tussen de 1.000 en 3.000 besparen wanneer je een haartransplantatie in Turkije laat doen. Zo kun je genieten van een mini vakantie, terwijl je stappen zet om weer een volle bos haar te krijgen. Kijk daarom eens op Transhair.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *