Je vrijheid weer terug in de buitenlucht

rollator

Wanneer je moeizaam kunt lopen ben je beperkt in je vrijheid om naar buiten te gaan, in veel gevallen kun je binnen met behulp van steun nog wel een klein beetje lopen. Maar buiten lopen gaat bijna niet meer, niet overal is er de goede ondersteuning die je nodig hebt om een stukje te kunnen lopen. Met een rollator heb je precies de ondersteuning die je nodig hebt, je hebt als het ware je vrijheid weer terug om buiten te kunnen lopen. Moet je even rusten dan ga je even erop zitten tot je weer verder kunt lopen.

rollator

Hoe langer je binnen blijft hoe moeilijker het wordt

De ervaring leert als je te lang wacht met weer naar buiten om te lopen word je steeds onzekerder. Door het gebruik van een rollator ben je zekerder en weet je dat je een hulpmiddel bij je hebt. Je durft weer meer te lopen want je weet dat je ondersteuning hebt, en indien nodig even kunt rusten. Tegenwoordig heb je vele modellen en ben je niet alleen afhankelijk van een zwaar exemplaar met een formaat en materiaal banden. De lichtgewicht exemplaren zijn vandaag de dag bijzonder populair, deze zijn namelijk ook eenvoudig mee te nemen in de auto.

rollator

Stel je hulpmiddel af op je persoonlijke wensen

Een rollator is een hulpmiddel die voor jou persoonlijk is gekocht, na het kopen moet je alleen even afgesteld worden op je wensen. Voor de lichaamslengte moet het hulpmiddel goed afgesteld worden, neem de eerste keer goed de tijd om te bepalen of deze wel goed is afgesteld. Het is niet de bedoeling dat je door het gebruik weer bijvoorbeeld rugklachten krijgt omdat hij te laag is afgesteld. Het beste is het als je zo recht mogelijk met de rollator kunt lopen.