Ik wil gelukkig worden, wat betekent dit voor mij?

Vragen over liefde, werk of toekomst? Wat zijn de belangrijkste vragen in je leven? Heb je ze beantwoord? Of ben je er nog mee bezig? Heb je wel eens gedacht dat het antwoord op al die vragen misschien één en hetzelfde is: ik wil gelukkig worden. Maar wat is geluk dan precies? Hoe kun jij dit bereiken en hoe gaat dat bij anderen.

1. Wat is gelukkig worden?

Gelukkig zijn betekent heel veel verschillende dingen voor mensen maar het meest duidelijke wat ik kan bedenken, is dat je eigenlijk geen specifieke dingen belangrijk vindt, maar vooral je eigen emoties en gevoelens. Je doet de dingen die jou blij maken en geniet van de mensen om je heen.

2. Hoe word ik gelukkig?

Het is lastig om een algemeen recept voor geluk te geven. Volgens onderzoek is het belangrijkste dat je een goede relatie hebt met de mensen om je heen, en een leuke bezigheid. Het helpt ook als je vaak dingen doet die jou blij maken en goed voor jezelf zorgt. Het is ook belangrijk om te werken aan je zelfvertrouwen en je eigenwaarde, hierdoor heb je minder behoefte om anderen te manipuleren op zoek naar liefde of steun.

3. Iedereen is tevreden met zijn leven

Je hebt vast wel eens gehoord dat iedereen gelukkig is en dat iedereen altijd zegt dat hij of zij blij is, als je vraagt hoe het met ze gaat. Meestal zeggen mensen dit niet uit overtuiging, maar om jou gelukkig te maken of geen wantrouwen te wekken. Dit is bijna net zo wanneer je als kind tegen ouders zegt dat ze niet boos hoeven te zijn, hoewel je weet dat ze boos zijn. Het is vooral nuttig om ook naar jezelf te luisteren, als je merkt dat je om wat voor reden dan ook echt niet gelukkig bent.

4. Mannen en vrouwen zijn anders, wat betekent dit voor mij?

Iemand die jonger is dan 30 jaar, kan het verschil niet echt zien tussen de oude en de nieuwe generatie, zoals een 50-er of een 70-er. Voor hen zijn het wel verschillende generaties, waarbij de oude generatie bekend staat als traditioneel en conservatief, terwijl de jongeren veel genuanceerder in hun gedachten zijn en weinig van tradities in het leven houden.

  • Deel je gevoelens met anderen, neem je emoties serieus.
  • Stel jezelf doelen, probeer ervoor te zorgen dat je altijd iets concreets hebt om naar toe te werken.
  • Geef jezelf niet de schuld van andermans fouten.
  • Zeg eens tegen iemand dat je hem of haar lief hebt, als je dat zo voelt.
  • Neem eens contact op met Astro Angels om te chatten met mediums als je wilt ervaren wat ze voor je kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *