Iets te gezellig?

SOA thuistest

Hé, het was weer eens te gezellig die avond en je hebt iets doms gedaan. Je hebt seks gehad zonder een voorbehoedsmiddel. En je bent nu bang dat je een soa hebt. Er gaan van allerlei vragen door je hoofd en wilt graag een test doen. Maar je wilt niet naar de dokter want dat is beschamend. Nu kan je een SOA thuistest doen. 

SOA thuistest

Wat is een thuistest?

Een thuistest voor een soa,  is een test is een test die je kan laten zien of je een soa hebt, een soa is heel vervelend en kan ernstige gevolgen hebben. 

Maar wat is nou eigenlijk een soa? Een SOA is een seksueel overdraagbare aandoening die je kan krijgen als je niet veilige seks hebt gehad. Er bestaan verschillende SOA’s zoals Chlamydia, Gonorroe, Trichomonas, Mycoplasma & HIV.  

Welke soorten testen zijn er? Je kan op meerdere manieren erachter komen of je een soa hebt, een van die manieren is een SOA test voor thuis. Ook kan je het via de dokter aanvragen. Een andere mogelijkheid is je aanmelden via de ggd. Als je de test hebt gedaan wordt de test naar een laboratorium gebracht om daar verder te worden onderzocht. Vaak kan je gratis advies aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *