Houten vloer of laminaat?

pexels-skitterphoto-1388944

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitkiezen, kan het voorkomen dat je door alle verschillende vloeren het overzicht kwijtraakt. Niet gek, want tegenwoordig is alles mogelijk in de vloerenwereld. Twijfel jij tussen een houten vloer en laminaat? In deze blog leggen we deze vloeren naast elkaar. Voor welke optie ga jij?

Uiterlijk

Wat voor veel mensen het meest opvallende verschil tussen deze vloeren is, is de uitstraling. Een houten vloer heeft een uniek karakter. Daarnaast vinden veel mensen de uitstraling van hout mooier. Met laminaat proberen producenten zo goed mogelijk het effect van een houten vloer na te maken. 

Onderhouden

Laminaat is meer onderhoudsvriendelijk. Laminaat heeft een gesloten oppervlak, waardoor vlekken makkelijk verwijderd kunnen worden. Bij hout kan vuil in de vloer trekken. Een houten vloer heeft eens in de zoveel jaar een onderhoudsbeurt nodig met olie, wax en of lak.

Levensduur

Een houten vloer van goede kwaliteit gaat jaren mee. Wanneer je een houten vloer goed onderhoudt, gaat deze nog langer mee. Door nieuwe technieken gaat een laminaatvloer tegenwoordig ook ontzettend lang mee: tot wel 25 jaar!

Prijs

De prijs is voor jou als koper misschien wel een van de belangrijkste aspecten in de zoektocht naar een vloer. De prijs van een houten vloer in Zwolle ligt een stuk hoger dan de prijs van laminaat. Vaak hangt de prijs af van de kwaliteit en van het materiaal. Vaak komt bovenop de verkoopprijs, ook nog een prijs voor de legservice. Laminaat kun je makkelijker zelf leggen dan een houten vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *