Hoe weet je of je een gokverslaving hebt?

Heb je symptomen van gokverslaving? Heb je je afgevraagd of je al een gokverslaafde bent? In tegenstelling tot veel typische gokkers die stoppen bij het verliezen of een verlies limiet vaststellen, eisen mensen die lijden aan gokverslaving om te blijven spelen om hun verliezen te herstellen. 

Wat is een gokverslaving?

Probleem gokken of gokverslaving is de oncontroleerbare wens om te blijven wedden, ongeacht de prijs die het in je leven kost en is eigenlijk net als andere verslavingen. Gokken geeft aan dat je klaar bent om een waardevol bezit dat je bezit te riskeren in de hoop iets van nog betere waarde te verwerven. Gokverslaving is een ernstige aandoening die in staat is om levens te vernietigen. Hoewel het behandelen van gokverslaving een moeilijke taak kan zijn, vonden veel mensen die worstelen met gokverslaving hulp door professionele behandeling te zoeken.  Wat ervoor zorgt dat iemand ongecontroleerd gokt, is niet goed begrepen. Net als elk ander probleem kan gokverslaving een product zijn van een combinatie van genetische, biologische, omgevings- en sociale factoren. Maar hoe weet je of je gokverslaafd bent?

Het gokprobleem ontkennen

Ontkenning is een typisch verdedigingsmechanisme van gokverslaafden. Ze hebben de neiging om te verklaren dat er geen probleem is met hun gokken wanneer alles zo helder is als de dag. Als je denkt dat een van je familieleden een probleem heeft met gokken, maar dit ondanks duidelijk bewijs voortdurend ontkent, dan is het het beste om te kiezen voor professionele hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *