Mensen met een lichamelijke beperking en ouderen hebben met elkaar gemeen dat dingen op zichzelf doen tot op zekere hoogte mogelijk is en dat er af en toe nog hulp nodig is. Dit is natuurlijk vervelend, want het liefst wil iedereen voor zichzelf kunnen zorgen en anderen niet nodig hebben met hun dagelijkse dingen. Geen zorgen. De Zorgoutlet heeft hier een oplossing voor. Zij verkopen zorghulpmiddelen (zoals een hoog laag bed) waarmee mensen een stuk beter voor zichzelf kunnen zorgen, zonder hulp van anderen.

Zorghulpmiddelen

Met behulp van zorghulpmiddelen is het mogelijk dat mensen met een fysieke beperking en ouderen voor zichzelf kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij opstaan als ze zitten, het uit bed helpen, lopen en vervoer. Het is dan ontzettend fijn om te weten dat er diverse hulpmiddelen hiervoor zijn. Zo word je weer mobiel en krijg je de vrijheid waar iedereen recht op heeft, als dat gewenst is natuurlijk.

De meest voorkomende zorghulpmiddelen zijn onder meer hoog-laag bedden, rolstoelen, scootmobielen en hulpmiddelen om te lopen of te douchen. Dit is voor veel mensen die hier behoefte aan hebben een hele uitkomst. Met een hoog-laag bed kunnen zij zichzelf in en uit bed helpen, omdat het bed elektrisch verstelbaar is. Met een scootmobiel kan er gemakkelijk verplaatst worden en hoeft er niet meer geduwd te worden, zoals bij een rolstoel wel vaak het geval is. 

Hulpmiddelen om douchen gemakkelijk te maken zijn onder meer stoelen om tijdens het douchen te zitten, handgrepen om aan vast te houden tijdens het in- en uitstappen en tijdens het douchen en speciale rolstoelen voor onder de douche. Hulpmiddelen voor het lopen zijn onder andere rollators, wandelstokken en looprekken.

Voordelen van hulpmiddelen

Zorghulpmiddelen brengen veel voordelen met zich mee. Voornamelijk krijgen de mensen voor wie dit is een groot deel van hun vrijheid terug. Ook is het hebben van verantwoordelijkheid over jezelf een fijn gevoel. Je wordt een stuk zelfverzekerder als je (weer) kan doen wat je wil. Vaak vinden mensen het vervelend om anderen lastig te vallen en vragen daarom geen hulp. Om dan toch hulp te krijgen, moeten ze wel anderen vragen. Het is echter niet erg om mensen te vragen. Maar als je het toch alleen wil doen, weet je in ieder geval dat het kan. Dat is fijn!