Hoe kies je het juiste alarmsysteem voor je woning?

Het is belangrijk om je veiligheidsmaatregelen thuis te versterken. Ik heb veel onderzoek gedaan naar huisalarmsystemen en dit is wat ik heb geleerd:

Er zijn verschillende grotere bedrijven zoals beveiligd nederland.nl, je kan rechtstreeks bij hen kopen. Via de website kan je een offerte aanvragen voor een alarmsysteem met meldkamer of een camera alarmsysteem. Sommige mensen installeren een beveiligingssysteem dat een oorverdovend alarm afgeeft als er in hun huis wordt ingebroken, maar geen signaal naar een centrale meldkamer stuurt. Als je geluk hebt, zullen de buren de politie bellen, maar houd er rekening mee dat politiediensten vaak een hoge vergoeding vragen voor het reageren op valse alarmen. Veel gebruikelijker is het ondertekenen van een monitoring servicecontract met een huis beveiligingsbedrijf meestal met een contract van twee of drie jaar. 

Hoe wordt het geactiveerd

Meestal, wanneer je systeem wordt geactiveerd door een verbroken verzegeling of onverwachte beweging, stuurt het een signaal naar een centrale meldkamer meestal via uw telefoonlijn. De meldkamer zal over het algemeen je huis of werkplek bellen om te controleren of het geen vals alarm is. Als ze je niet kunnen bereiken, of als de persoon die antwoordt het verkeerde wachtwoord geeft, kunnen ze contact opnemen met de juiste autoriteiten (politie, brandweer of medische diensten) om onderzoek te doen. Magnetische deur- en raamcontacten, die, wanneer het alarmsysteem wordt geactiveerd, een circuit vormen dat breekt wanneer de deur of het raam wordt geopend en het alarm afgaat.

  • Melders voor rook, brand, koolmonoxide en/of gebroken glas
  • Paniekknoppen (in de hand gehouden of gemonteerd op strategische locaties)
  • Drukmatten geplaatst onder tapijten om voetstappen te detecteren
  • Gesloten tv-systeem om bewaking en / of opname binnen of buiten uw huis mogelijk te maken
  • Temperatuurmeters om te detecteren of uw oven kapot is en de leidingen op het punt staan te bevriezen
  • Waterdetectoren om kelderlekkages op te sporen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *