Een verloskundigenpraktijk uitkiezen, dit is een van de eerste dingen die je moet doen in het begin van je zwangerschap. Natuurlijk heb je veel vragen en wil je je aanmelden bij de beste verloskundigenpraktijk.

De meeste vrouwen zoeken vanaf zes weken naar een verloskundige die bij hen past. Waarschijnlijk zal jij, net als velen, op internet gaan zoeken naar een verloskundige bij jou in de buurt. Je zoekt op verloskundigenpraktijk Den Haag en hoopt snel bij de juiste praktijk terecht te komen. Helaas ben je er nog niet als je je meteen bij de eerste de beste praktijk aanmeldt.

Je bezoekt ongeveer 10 tot 12 keer, tijdens je zwangerschap, de verloskundige. Na de bevalling komt de verloskundige nog een aantal keer langs bij je thuis om te zien hoe je zowel fysiek als psychisch herstelt. Het is dus erg belangrijk dat je met een goed gevoel zit bij je verloskundige. Het is handig om in je omgeving naar ervaringen te vragen van verschillende verloskundigenpraktijken om zo je keuze makkelijker te maken.

Als je eenmaal een praktijk hebt uitgekozen, is de volgende stap het kiezen van de verloskundige. Zorg ervoor de juiste vragen te stellen, zodat je de juiste keuze maakt. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de praktijk of hoelang ze als verloskundige werkzaam is. Je hoeft niet direct te kiezen na de eerste afspraak. Dit is alleen nodig als je direct een goed gevoel en een goed gesprek hebt gehad. Klopt het eerste gesprek niet met je verwachting? Dan kun je altijd nog een afspraak inplannen bij een andere praktijk.

Zoals je leest, is de band tussen een verloskundige en jou erg belangrijk. Bij een praktijk waar minimaal 4 of 5 verloskundigen werkzaam zijn bestaat er een kans dat je tijdens je bevalling niet je eigen verloskundige naast je hebt. Zorg ervoor dat je dit goed bespreekt en wanneer er iemand is waar je geen fijn gevoel bij hebt, kun je dit doorgeven.

Probeer dus eerst rond te vragen in je eigen omgeving naar ervaringen met een bepaalde praktijk. Op internet moet je ervoor zorgen goed onderzoek te doen.

Hoe heb jij een verloskundigenpraktijk gevonden en uitgekozen?