Sporten is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. Het heeft vele voordelen en zorgt ervoor dat we zowel fysiek als mentaal ons goed voelen. Je leest hier over het belang van sporten voor je lichaam (en mentale gezondheid) en waarom sportsupplementen een goede ondersteuning zijn voor sporters.

Fysiek fit

Het is belangrijk om fysiek fit te zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je je beter in je vel voelt en belangrijke activiteiten beter kunt uitvoeren. Uiteraard is het voor je gezondheid ook zeer belangrijk dat je lichaam fit is. Regelmatig sporten is van groot belang voor je fysieke fitheid. Gecombineerd met gezond eten zorgt sporten namelijk voor een fitter lichaam.

Flexibel lichaam

Wel eens last van stijve spieren en/of gewrichten? Dit is iets waar velen problemen van ondervinden. Voor mensen die tijdens het werken weinig bewegen en veel stilzitten, is dit een veelvoorkomend probleem. Regelmatig bewegen/sporten helpt hierbij. 

Zowel fysiek als mentaal

Sporten heeft niet alleen fysieke voordelen, het zorgt er ook voor dat je je mentaal beter gaat voelen. Er komen tijdens het sporten namelijk bepaalde stoffen vrij, zoals dopamine. Dat zorgt er onder andere voor dat je je gelukkiger voelt. Dit heeft ook weer een positieve invloed op je lichaam, aangezien de kans dat je hierdoor blijft sporten groter is. 

Supplementen en sporten combineren

Men kiest er vaak voor om supplementen en sporten te combineren. Er zijn namelijk specifieke sportsupplementen. Wanneer jij al gezond eet, en daarnaast ook regelmatig sport, zijn dergelijke supplementen geschikt. Ze ondersteunen je namelijk voor, tijdens en/of na het sporten. Het is hierbij wel belangrijk om voor gezonde sportsupplementen te kiezen. Het gaat immers voor je lichaam, dus het is van belang dat je gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarom worden gezonde sportsupplementen aangeraden.

Welke sportsupplementen zijn er? 

Op het gebied van sportsupplementen is er veel keuze. Dit hangt ook allemaal af van wat je sport en doel is. Zo is creatine het populairste supplement voor krachtsport, maar is voor iemand die wilt afvallen een cafeïne pil of fatburner geschikter. Verder zijn populaire sportsupplementen whey eiwitshakes en BCAA-aminozuren.