Gezondere gewoontes voor op de werkvloer

De meeste mensen zijn tegenwoordig altijd druk aan het werk. Na het werk is er vaak niet al te veel tijd over om uitgebreid te koken en hobby’s zoals bijvoorbeeld sport te beoefenen. Door te sporten, gezond en gevarieerd te eten en door te zorgen dat je genoeg vitamines binnen krijgt blijf je gezond. Het bijhouden van een gezonde levensstijl is voor vele tijdens het werk lastig. Door tijdsnood wordt er vaak makkelijk eten gegeten, en doordat men moe is van een dag werken wordt er steeds vaker eten besteld. Wat kunnen we op de werkvloer om onze gezondheid te onderhouden? 

Wat kan je zelf doen? 

Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid maar toch is dit iets wat we af en toe vergeten. Als je werk doet achter een computer zit je vaak vrijwel de gehele dag, wat je kan doen is ervoor kiezen om bijvoorbeeld een verstelbaar bureau aan te vragen op het werk. Zo kan je zowel staand als zittend werken voor de afwisseling. Daarnaast kan je je pauze gebruiken om buiten een rondje te gaan lopen, in plaats van zittend je pauze door te brengen. Op deze manier heb je meer beweging en bovendien is dit ook nog eens goed om je de rest van de dag beter te kunnen concentreren.  

Wat kan jouw werkgever doen? 

Om de vitaliteit op de werkvloer te verbeteren kan je in gesprek gaan met je werkgever. Stel bijvoorbeeld voor om na werktijd met je collega’s een gezamenlijke training te houden met een coach die jullie gezamenlijk betalen. Je kan ook aan je werkgever vragen om het menu in de kantine aan te passen zodat er meer gezonde opties zijn om als lunch te eten. Zo is het maken van een gezonde keuze veel gemakkelijker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *