Wanneer je lid bent van een sportvereniging of als vrijwilliger bij een club werkt, weet je hoe belangrijk het is om geld te hebben. Je kunt namelijk geld nodig hebben voor nieuw materiaal of omdat de clubkas leeg raakt. Elke non-profit heeft wel eens te maken met het inzamelen van geld. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in deze blog.

Welk doel wil je bereiken?

Wanneer je aan de slag gaat met het inzamelen van geld, is het van belang een doel voor ogen te hebben. Zodra je een doel vastgesteld hebt, kun je je plan hierop aanpassen. Zorg dat je doel realistisch en duidelijk is. Deel het doel ook met de buitenwereld. Wanneer mensen zien dat jij je doel bijna hebt gehaald, zijn ze eerder bereid om ook te doneren.

Subsidieadvies

Het kost veel tijd om aanvragen te doen bij verschillende subsidieregelingen en fondsen. Veel verenigingen zijn niet op de hoogte van de mogelijkheden op het gebied van subsidieadvies. Experts op het gebied van subsidies kunnen jou helpen.

Deel je verhaal

Mensen zijn eerder bereid te doneren wanneer je een goed verhaal hebt. Een goed verhaal wekt vertrouwen. Vrij logisch, want wanneer mensen niet weten waar hun geld precies heen gaat, zullen ze minder snel doneren.

Maak doneren makkelijk

Een uitgebreide, lastige manier van doneren helpt niet. Zorg ervoor dat mensen op een snelle en effici├źnte manier geld kunnen doneren. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een Ideal betaling of zelfs een Tikkie-actie!