Een VOG aanvragen.

In termen van de leek is VOG een verklaring van goed gedrag, en heeft u een verklaring nodig in een specifieke branche. Vervolgens diende de werkgever een claim in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Vroeger kon u alleen een verklaring aanvragen bij de gemeente, maar nu kunt u ook online een VOG aanvragen. Het principe van het aanmaken van de applicatie is hetzelfde, maar het scheelt veel tijd omdat u geen afspraak meer hoeft te maken.

Welke beroepen dienen een VOG aan te vragen?


Wilt u met kinderen aan de slag, als taxichauffeur of leraar, dan moet u VOG aanvragen. Er zijn echter meer beroepen die meer uitleg nodig hebben. De werkgever is verantwoordelijk voor het opvragen van een verklaring alvorens aan het werk te gaan. Naast verplichte beroepen kunnen werkgevers u ook vragen om advies in te winnen zonder deze wettelijke verplichting. Het is immers aan de werkgever om te beslissen of hij het nodig vindt.

Wat als er al een delict gepleegd is?


Als u weet dat u een strafblad heeft, is het dan toch aan te raden om VOG aan te vragen? Mogelijk solliciteert u naar een baan die niets te maken heeft met het misdrijf dat u heeft gepleegd. Als u bijvoorbeeld 100 kilometer te snel reist, kunt u alsnog veilig werken als bankbediende. Daarom doet u er altijd goed aan om u aan te melden, niet alleen om te controleren of u een strafblad heeft, maar ook om de exacte samenstelling ervan te controleren.
Bepaal op basis van het ingevulde screeningsprofiel of het strafbare feit relevant is. Als u veel extreme verkeersovertredingen op uw strafblad heeft, is er waarschijnlijk geen reden om taxichauffeur te willen worden. Als u zich aanmeldt om lid te worden van de schietvereniging, zijn deze misdrijven misschien niet zo belangrijk.
Heeft u geen strafblad? Dan zijn er geen andere controles nodig en ontvangt u de VOG meestal binnen 5 tot 8 werkdagen. Is uw aanvraag voor “Bewijs van goed gedrag” afgewezen? Dan ontvangt u ook mail over deze mail. Houd er rekening mee dat er door andere onderzoeken langere wachttijden zijn. Het kan tot 4 weken duren voordat u VOG krijgt.
Het is dus zo, niet geschoten is altijd mis. Soms schamen we ons voor ons strafblad en durven we daarom geen VOG aan te vragen, maar als u weet dat u alsnog kansen heeft, dan is het knap stom om een kans te laten schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *