Drie redenen waarom blauw licht schadelijk is voor uw ogen

Uw ogen beschermen tegen blauw licht is belangrijk, een bril of zonnebril kan u daarbij helpen. Blauw licht wordt zit in kunstmatige verlichting zoals gadgets en elektronische apparaten. Net als uw computer, laptop, televisie, en vooral op uw smartphone. We kunnen ons niet ontdoen van blauw kunstlicht, omdat mensen soms langere uren achter de computer zitten voor werk. Ook vergemakkelijkt het de nieuwe ontwikkeling van entertainment cultuur. We moeten dus overwegen om blauw licht schade te verminderen, zoals met een veiligheidsbril (Bron: lebrille.com).

UVA en UVB zijn gevaarlijk

Echter, bescherming tegen blauw licht is nieuw en als u nog steeds niet overtuigd om uzelf te beschermen. Hier zijn een paar redenen waarom het beschermen van je ogen tegen blauw licht essentieel is:

Uw ogen en blauw licht 

Het hoornvlies fungeert als de buitenste lens van uw ogen. Het doet uitstekend werk van het blokkeren van UV-stralen. Minder dan een procent van de UV-stralen van de zon kan uw netvlies te bereiken. Die verantwoordelijk is voor het sturen van een signaal naar de hersenen voor visuele herkenning. Het dragen van een zonnebril helpt u ook andere delen van uw ogen te beschermen. Aan de andere kant, bijna alle zichtbare blauw licht omzeilt de bescherming gebracht door het hoornvlies en de lens. En kan uw netvlies bereiken en mogelijk beschadigen.

Het draagt bij aan digitale vermoeide ogen

Hoog energie blauw licht heeft korte golflengten en verspreid zich meestal sneller en is meer ongericht dan zichtbaar licht. Telefoons, computerschermen en andere soorten digitale apparaten geven grote hoeveelheden blauw licht af. Deze ongerichte lichtdeeltjes. Die ook wel “visuele ruis”  worden genoemd, het vermindert het kleurcontrast van de dingen die u ziet, waardoor u digitale vermoeide ogen krijgt.

Heeft u last van uw ogen, vraag meer informatie op bij le brille over de juiste manier om uw ogen te verbeteren.