Doe een online hoortest

Het is zowel als je jong bent als wanneer je oud bent belangrijk om op je gezondheid te letten. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen, genoeg te bewegen, maar ook op de zintuigen van je lichaam te letten. Zo is het verstandig om je ogen te laten checken of je misschien een bril nodig hebt. Je oren verdienen daarnaast ook wel wat aandacht. Je hebt het niet altijd gelijk door wanneer je gehoorverlies hebt. Dit is ook iets lastiger op te merken dan wanneer je merkt dat je ogen slechter worden. Wat je kan doen, is langsgaan bij de audicien om je gehoor te laten testen, maar je kan ook heel gemakkelijk een online hoortest doen! 

Hoe werkt een online hoortest

We zullen je hier stap voor stap uitleggen hoe zo’n online hoortest precies werkt. Simpelweg bestaat de test uit drie onderdelen. Als eerste krijg je een vragenlijst die betrekking heeft op jouw gehoor in alledaagse situaties. Vervolgens zal er getest worden hoe goed je alles nog verstaat in situaties waarbij er veel rumoer en achtergrondgeluid aanwezig is. Als derde stap zul je het resultaat te zien krijgen op beeld.

Bij Onlinehoortoetsel is de online hoortest geheel gratis en bestaat dus ook uit zo’n vragenlijst en het luisteren naar een ingesproken tekst. Het is belangrijk dat je het geluidsfragment in een rustige omgeving luistert. Het handigste is dan ook om dit gewoon thuis te doen en in een ruimte te zitten waar op dat moment niemand anders aanwezig is. Laat ook aan medebewoners of familieleden weten dat je de test gaat doen. Je kunt ze dan vragen of ze je even met rust willen laten. Zo krijg je namelijk het beste resultaat!

Aan de hand van het resultaat zul je dan een advies ontvangen over het wel of niet dragen van een gehoorapparaat. Je zult direct advies ontvangen, mocht je een hoortoestel nodig hebben, dus zo kan je gelijk al een beetje kijken wat voor type hoortoestel er bij jou past. 

Welk hoortoestel heb ik nodig?

Aan de hand van de online hoortest zal er een advies uitkomen over het type hoortoestel dat het beste bij jou past. Dit kunnen er natuurlijk ook meerdere zijn. Daarom is het slim om al eens zelf na te denken wat jij bij jou vindt passen. Wanneer je je namelijk wat minder comfortabel voelt bij het dragen van een hoortoestel kan je ook gaan voor een onzichtbaar hoortoestel. Dit toestel wordt onzichtbaar genoemd, omdat het zich in het oor bevindt en dus voor een ander amper te zien is. Daarnaast kun je ook voor iets klassieke uitvoeringen gaan, zoals een toestel die zich achter het oor bevindt, of een toestel waarbij een luidspreker in het oor zit. Je kunt verschillende functies bepalen en hierbij is het ook handig om op te letten wanneer je het toestel wilt verbinden door middel van een app op je telefoon. Dan is het wel even belangrijk dat je let op het besturingssysteem.

Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd langs gaan bij de audicien. Zij zijn er niet voor niets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *