Helaas maken veel mensen mee dat ze een nekhernia krijgen. Hierbij puilt een tussenwervelschijf in de nek uit, waardoor zenuwen bekneld raken. En dit alles geeft veel pijn. Vaak ontstaat een nekhernia door overbelasting. Maar het kan ook zo zijn dat het door slijtage ontstaat. Dit alles zorgt voor veel klachten bij de pati├źnt, en dat is erg onaangenaam. Maar gelukkig kun je er vandaag de dag veel aan doen. En daar vertellen we je in dit artikel graag meer over.

nekhernia

Dit kun je doen bij een nekhernia

Een veelvoorkomend symptoom, is pijn die uitstraalt naar je darmen. Tevens ervaren veel mensen krachtsverlies in de armen en vingers. De pijn kan tevens uitstralen naar de schouders en rug. Het kan zelfs zo zijn, dat er verlammingsverschijnselen optreden. Wanneer je symptomen ervaart, dient er een diagnose te worden gesteld. Dit zal bestaan uit het doornemen van de symptomen, het uitvoeren van lichamelijk onderzoek, de medische geschiedenis doornemen en een diagnostische toets. Vervolgens zal de arts doornemen welke mogelijkheden er zijn omtrent de behandeling.

nekhernia

Tevens worden de risico’s doorgenomen, en de voordelen van een mogelijke oplossing. Vaak wordt er fysiotherapie ingezet, om de druk op de zenuwen te verlichten. Daarnaast worden er vaak geneesmiddelen gegeven en worden er injecties gedaan om zwellingen en pijn te behandelen. Het kan ook zo zijn, dat er een operatie benodigd is. Dit komt vaak voor wanneer de pijn van een nekhernia langer duurt dat zes weken.