Comfortabel zitten tijdens je werk

tabouret met rugleuning

Een tabouret stamt al uit de middeleeuwen, de kruk werd gebruikt door dames die van goede komaf waren zoals een hertogin. In Afrika werden de krukjes ook gebruikt als troonzetel voor koninginnen en stamhoofden, vandaag de dag wordt een tabouret met rugleuning vaak gebruikt voor thuis, of als zitplaats voor de werkplek. De krukken zijn kenmerkend en opvallend door de comfortabele zit die zij hebben, meestal zijn krukjes van hout of hebben ze een harde zitting die niet heel erg comfortabel is om op te zitten. Het kruis aan de onderkant is voorzien van vijf poten, de stabiliteit van de kruk is daardoor zeer goed. 

tabouret met rugleuning

Tegenwoordig voor iedereen

Een tabouret met leuning was vroeger alleen voor welgestelde personen, tegenwoordig wordt het zitmeubel voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Onder andere kappers, tandartsen, in een massagesalon en schoonheidsspecialisten gebruiken een tabouret. Voor winkels en kantoren is het vaak een handig hulpmiddel in plaats van een stoel, voordeel is ook dat je de kruk eenvoudig van de ene naar de andere plek kunt rijden. Thuis of wanneer je een hobby aan het uitoefenen bent is een tabouret ook vaak welkom.

Veel soorten en uitvoeringen

Een tabouret is in veel verschillende soorten uitvoeringen verkrijgbaar, zo heb je een tabouret met leuning en zonder leuning. Het voetkruis is een van de belangrijkste onderdelen van een tabouret, deze zorgt voor de stabiliteit van de kruk. De wieltjes zorgen dat de kruk lekker eenvoudig te verrijden is, schenk hier dus ook wat aandacht aan zodat je hier later geen problemen mee hebt. De zitting kan zowel rond als gewelfd zijn, dit voorkomt dat je van de kruk af zal glijden. Werk je er mee in een omgeving waar hygiëne is vereist, dan is voetbediening handig om de goede hoogte in te stellen om comfortabel te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *