Chiropractie bij hoofdpijn en scoliose

Chiropractie is in de loop der tijd steeds populairder geworden; toch is het nog steeds een onderwerp van grote controverse. Sommige mensen zweren bij chiropractie, terwijl anderen er helemaal tegen zijn. Zoals met zoveel dingen, ligt de waarheid over het algemeen ergens in het midden.

Chiropractors hebben ontdekt dat ze in staat zijn om verschillende aandoeningen met hun handen te behandelen.

Met chiropractie bij hoofdpijn is een van de technieken die chiropractors gebruiken om te proberen migrainepatiënten te behandelen. Een chiropractor oefent druk uit op bepaalde delen van de wervelkolom van de patiënt, in de hoop de subluxatie (scheefstand) te verhelpen, waarvan hij denkt dat die een of ander probleem met het zenuwstelsel veroorzaakt. Sommige mensen er zijn mensen bekend met hoofdpijn, migraine en nekpijn die genezen zijn door chiropractische zorg. Er is echter weinig bewijs dat deze beweringen waar zijn of dat de resultaten lang aanhouden.

Chiropractors die dit type behandeling uitvoeren, gebruiken vaak een instrument dat een activator wordt genoemd om de druk uit te oefenen naar de ruggengraat.

Met chiropractie bij scoliose vertrouwen de meeste chiropractors op het gebruik van een activator om gecontroleerde druk uit te oefenen op de wervelkolom om de spieren te masseren en ze sterk genoeg te maken voor een operatie. Er is echter weinig bewijs dat deze vorm van zorg scoliose patiënten op enigerlei wijze helpt.

De doeltreffendheid van één van deze behandelingen voor zowel migrainepatiënten als scoliosepatiënten is onzeker. Veel chiropractors blijven echter beweren dat hun technieken effectief genoeg zijn om de kosten van de behandeling waard te zijn.

Wanneer u een chiropractor bezoekt, zorg er dan voor dat u van tevoren onderzoek doet, zodat u weet wat voor soort therapie ze toepassen. Ben je woonachtend in Amsterdam? Dan kun je terecht bij Chiropractie Centraal. Bekijk de website voor verdere informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *