Alles wat je moet weten over huidziekten!

Heb je zelf een huidziekte, ken je iemand met een huidziekte of denk je zelf misschien een huidziekte te hebben? Een huidziekte kan later ontstaan, maar kan ook weggaan. Huidziekten is nog steeds een gevoelig onderwerp voor velen. Een hoop mensen weten er weinig over en de mensen met een huidziekte kunnen erg onzeker worden. We delen hieronder meer informatie over huidziekten, zodat je dit beter begrijpt!

Meest voorkomende huidziekten

Er bestaan een hoop huidziekten, maar er zijn er een aantal die het meest voorkomen. Weleens gehoord van psoriasis of eczeem bijvoorbeeld? Wat is psoriasis denk je misschien? Dit is een huidaandoening met schilfers, jeuk en roodheid. Het is geen besmettelijke huidziekte en de klachten kunnen soms erger zijn en soms ook weer verzachten. Dit maakt het erg lastig om hier in het begin mee te leven. Gelukkig zijn er steeds meer crèmes die enorm bijdragen aan het verhelpen en leven met huidziekten.

Hoe herken je een huidziekte?

Een huidziekte herkennen kan op verschillende manieren. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Roodheid;
  • Bulten;
  • Jeuk;
  • Schilfers.

Al met al een erg geïrriteerde huid wat niet zomaar weggaat. Er zijn meer dan tweeduizend verschillende huidziekten bekend. Heb je zelf last van bovenstaande symptomen? Dan raden we aan zo snel mogelijk een afspraak te maken bij je huisarts. Een huisarts kan onderzoek doen en kan direct een medicijn meegeven om de pijn te verlichten.

Psychische klachten door huidziekten

Zoals eerder benoemd hebben mensen met een huidziekten vaak last van onzekerheid. Ze durven bepaalde kleding niet te dragen, kunnen op zonnige dagen mensen vermijden en binnen willen blijven en intimiteit kan een groot obstakel zijn. Door op tijd naar je huisarts te gaan, kun je ook deze psychische klachten voor zijn. Online zijn er op diverse platformen ook een hoop groepen waar je je kunt aanmelden. Je kunt dan met veel mensen in gesprek gaan die ook dezelfde huidziekte hebben als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *