Alles wat je moet weten over een insuline koeltas

Een insuline koeltas is een goede oplossing voor iedereen die zich onderweg zorgen maakt over de temperatuur van zijn of haar insuline. Het kan voor diabetespatiënten namelijk erg lastig zijn om de temperatuur van de insuline laag genoeg te houden. Vooral op warme zomerdagen is dit een hele uitdaging. Daar brengt deze koeltas verandering in. Je leest hier alles over de verschillende soorten insuline koeltassen waar je uit kunt kiezen.

Wat is een insuline koeltas?

Een insuline koeltas is precies wat het woord al zegt: een koeltas voor je insuline. Wanneer je de insuline in de tas stopt en deze goed afsluit, blijft het tot wel 45 uur gekoeld. Dat maakt dit zeer geschikt voor dagjes weg of vakanties. De insuline koeltassen zijn beschikbaar in verschillende modellen. Wij bespreken hieronder enkele opties, om je een idee te geven van de mogelijkheden:

Vitility groot

Deze insuline koeltas is geschikt voor het opbergen van meerdere pennen of capsules, waarna er zelfs nog ruimte overblijft voor meetapparatuur. Je activeert de koelfunctie door het tasje gedurende 45-60 minuten onder te dompelen in koud water. Dit zorgt ervoor dat de korreltjes in de voering een gel vormen, waardoor de tas wordt gekoeld. Je kunt de koelfunctie opnieuw activeren door het binnenste tasje voor 10 minuten in koud water te leggen.

Frio individueel

Dit model is geschikt voor slechts één insulinepen. Dankzij het kleine formaat is het zeer gemakkelijk mee te nemen en je kunt de koelfunctie in slechts 10 minuten activeren. Om optimale werking te garanderen dien je deze insuline koeltas elke twee jaar te vervangen.

Frio Viva

De Frio Viva insuline koeltas is net iets uitgebreider dan de bovenstaande optie. Je kunt hierin vier insulinepennen opbergen en de tas vervolgens met een handige rits afsluiten. Als je niet zoveel pennen nodig hebt, kan je er ook voor kiezen in plaats daarvan andere apparatuur in het tasje te stoppen. Dit kan je dus aanpassen op jouw voorkeuren. Ook voor deze koeltas heb je geen elektriciteit of koelelementen nodig.

Frio Expeditie

Met deze grote insuline koeltas kan je volledig voorbereid op stap. Er is ruimte voor maar liefst vijf tot acht insulinepennen. Je kunt er ook voor kiezen om de tas te vullen met drie pennen met navulling. Bij een omgevingstemperatuur van 37 graden blijft deze tas gedurende 45 uur gekoeld. Hierna dien je hem 10 minuten in koud water onder te dompelen, waarna je weer 45 uur van de werking kunt profiteren.

SmartCool´R

Het laatste model dat we hier bespreken is de SmartCool´R pomptas met koeling. Deze insuline koeltas is naast ruimte voor de insulinepennen, ook nog eens uitgerust met een vak voor je insulinepomp. Het koelmatje dat erbij wordt geleverd zorgt ervoor dat alles op de juiste temperatuur blijft. Aangezien deze verwijderbaar is, kan je de koelfunctie snel en eenvoudig opnieuw activeren. Deze pomptas kan gebruikt worden voor de Medtronic 640G en 670G.

Voor elk van de bovengenoemde modellen geldt dat ze beschikbaar zijn in verschillende kleuren, zodat je een insuline koeltas kunt kopen die bij jou past. Kijk op de website van Diacé voor de beschikbare modellen.