Acupunctuur Rotterdam voor een goede gezondheid!

Ik ga regelmatig naar Acupunctuur Rotterdam Rijnmond vanwege een aantal gezondheidsissues. Ik vind het enorm fijn om hier een behandeling te krijgen en ik merk echt dat ik er baat bij heb. In deze blog zal ik je wat meer vertellen over wat acupunctuur eigenlijk inhoudt en wat mijn ervaring met deze behandelingsmethode is.

Wat is het eigenlijk?

Acupunctuur rust op het idee dat er een balans moet zijn in de energiestromen in je lichaam. Als er sprake is van teveel energie op een bepaald punt of als er blokkades optreden, dan uit dit zich in allerlei klachten. Door middel van acupunctuur worden deze energiestromen weer in beweging gebracht en daarmee zullen de klachten ook weer verdwijnen. Uiteraard is acupunctuur geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar je moet het eerder zien als een aanvulling op een gezond leven.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met acupunctuur is zeer positief. Ik heb bijvoorbeeld hooikoorts en na drie behandelingen merkte ik al dat ik een stuk minder last van klachten zoals snotneuzen, kriebelhoest en benauwdheid had. Verder heb ik ook acupunctuur-behandelingen gehad voor mijn migraine en heb ik nu veel minder vaak een migraineaanval. Acupunctuur helpt dus bij een tal van gezondheidsissues en tijdens het eerste consult probeert de acupuncturist middels een uitgebreid gesprek erachter te komen of deze behandelingsmethode jou van je klachten af zal helpen. Meestal zul je na ongeveer vijf behandelingen verbetering moeten voelen. Acupunctuur kan trouwens ook gecombineerd worden met andere behandelingen zoals moxa, cupping, tuina of guasha om het effect te versterken. Zit jij ook met allerlei klachten waar je niet zo goed raad mee weet en zou je ook graag acupunctuur willen proberen? Neem dan snel contact op met Acupunctuur Rotterdam Rijnmond om erachter te komen of jij ook baat hebt bij acupunctuur!