11 vragen en antwoorden over THC olie

THC Olie

In Nederland en veel andere landen hebben talrijke mensen belangstelling in THC olie. Dit is olie die is geëxtraheerd uit een cannabisplant. Zodoende heeft deze olie zowel een medicinale als een geestverruimende werking. Wanneer je kampt met bepaalde fysieke problemen is dat geestverruimende aspect echter mogelijk van ondergeschikt belang. Ben je geïnteresseerd in THC olie en zou je hier graag meer over willen weten? Lees dan zeker even dit artikel door, want hier worden elf van de meest gestelde vragen over THC olie gesteld en beantwoord.

THC Olie

Wat is THC eigenlijk precies?

THC heet voluit tetrahydrocannabinol. Het wordt verkregen vanuit gedroogde wietplanten. THC is de stof in deze plant waar je high van wordt als je het op welke manier dan ook inneemt. Echter gaat er van THC ook een medicinale werking uit. 

Tegen welke ziekte en aandoeningen kan THC olie nuttig zijn?

THC olie, ook wel wietolie genoemd, kan een verlichtende, verzachtende of zelfs een genezende werking hebben bij tal van fysieke en/of mentale problemen, ziekten en aandoeningen. Enkele bekende voorbeelden daarvan zijn chronische pijnklachten, kanker, slapeloosheid, angstaanvallen, epilepsie en Parkinson. Hoe dan ook slapen de meeste patiënten die THC olie gebruiken een stuk beter. Daardoor rust je beter uit, waardoor je de strijd met de ziekte beter kunt aangaan.

Werkt THC olie wel echt?

In diverse landen zijn er in de loop van de jaren verschillende onderzoeken uitgevoerd naar THC olie. Als resultaat daarvan zijn er inmiddels vele tientallen researches waaruit de helende werking van THC in het algemeen en THC olie in het bijzonder is aangetoond.

Waar kun je THC olie zoal kopen?

Dat het niet heel eenvoudig is om aan THC olie te geraken klinkt vast niet als een verrassing. Dit geldt namelijk voor misschien we alle producten waar het geestverruimende THC in zit. Toch zijn er in Nederland websites via welke je deze olie kunt bestellen. Dit zijn dikwijls websites die de olie niet zelf aanbieden, maar die slechts mensen die deze olie zoeken in contact brengen met mensen die de olie maken en/of aanbieden.

Wat is belangrijk om te weten over de dosering?

Het is op voorhand zeer moeilijk te voorspellen welke dosering geschikt zal zijn voor jouw specifieke situatie. Dit hangt van verschillende factoren af. Ten eerste staat jouw ziekte of aandoening natuurlijk centraal. Het ligt dan voor de hand om te denken dat hoe zwaarder en heftiger je probleem is, hoe hoger je de dosering zult maken. Echter gaat het hier wel om een relatief krachtig middel; een middel waarvan je niet altijd weet hoe je lichaam er precies op gaat reageren. Je zult het dus simpelweg zelf moeten uitproberen. Uiteraard is het dan verstandig om met een (zeer) kleine dosis te beginnen. Bestudeer eerst maar eens goed welke effecten een erg kleine dosis heeft. Zowel het medicinale aspect als het high worden moet je dan in de gaten houden. Vooral als je het idee hebt dat het high worden ‘meevalt’ zou je eventueel, als je ziektebeeld erom vraagt, de dosering kunnen verhogen.

Hoelang kan het effect van een enkele dosis aanhouden?

Hoelang het effect van een dosis aanhoudt kan per persoon verschillen. Over het algemeen kun je echter uitgaan van ongeveer een dag. Uiteraard geldt dat hoe groter je dosis is, hoe langer het effect zou kunnen aanhouden en hoe sterker de uitwerking kan zijn. Maar zoals we hierboven al meldden: tenzij je in een uitzonderlijke situatie zit (zoals bijvoorbeeld met kanker) is het beter om wat betreft de dosering rustig aan te doen en eventueel op te bouwen.

Kan THC olie bijwerkingen veroorzaken?

Voor zover bekend veroorzaakt wietolie in het geheel geen bijwerkingen. Wel kun je van THC natuurlijk high worden. In hoeverre dat gebeurt is op voorhand moeilijk te voorspellen. Elke persoon kan namelijk anders op THC reageren. Als het high worden je te veel wordt en liever wilt vermijden, lees dan ook de laatste alinea van dit artikel.

Met welke beperkingen moet je rekening houden na het innemen van deze olie?

De eerste uren na het innemen van THC olie kun je het best vergelijken met de eerste uren na het drinken van een paar alcoholische versnaperingen. THC is nu eenmaal een middel dat het bewustzijn beïnvloedt. Niet autorijden en geen zware machines bedienen is dus je opgave. Hoe lang je niet mag autorijden is moeilijk te zeggen. Sporen van THC kunnen namelijk nog lang in je bloed achterblijven. Belangrijk is dus hoe dan ook dat je eerlijk bent naar jezelf en je medeweggebruikers. Bij twijfel kun je dus beter gebruikmaken van het openbaar vervoer of thuis blijven.

Wat is er bekend over de inname van THC olie naast andere medicatie?

Er is tot nu toe geen informatie beschikbaar waaruit zou blijken dat je wietolie niet naast andere medicatie zou kunnen innemen. De werking van de olie zou wel verkort of verlengd kunnen worden door bepaalde andere medicijnen. Dit zijn dan met name medicijnen die de werking van eiwitten in de lever doen versnellen of juist vertragen.

Kun je verslaafd raken aan THC olie?

Voor zover bekend zijn er geen aanwijzingen die er op duiden dat je verslaafd zou kunnen raken aan THC olie. Patiënten kennen dan ook geen enkele moeite met het stoppen met het innemen van dit middel.

Wat als je zeker niet high wilt worden?

Als je wel geïnteresseerd bent in de positieve, medicinale aspecten van wietolie maar niet high wenst te worden, dan heb je grofweg twee mogelijkheden. De eerste is dat je de olie voortaan inneemt vlak voor het slapen gaan. Mocht je namelijk inderdaad de slaap goed kunnen vatten, dan merk je niets van het high zijn. Bij het wakker worden is deze uitwerking van de olie vervolgens alweer voorbij. Wat je ook kunt doen is overstappen op middelen met CBD. CBD is ook een van wietplanten afkomstige stof. Echter is dit een stof waar je niet high van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *